fbpx
Passage Festival logo Passage Festival logo

Om PASSAGE Gatuteaterfestival

Välkommen till PASSAGE Gatuteaterfestival 2020

PASSAGE gatuteaterfestival arrangeras av Dunkers Kulturhus och Helsingörs Teater. Festivalen är norra Europas största internationella och transnationella gatuteaterfestival.

PASSAGE Festivalen har alltid varit ett möte mellan det lokala och det internationella. Mellan människor som är här just nu, när det händer. Mellan stadens invånare och ambitiösa konstnärer.

Offentliga festivalers kraft är detta möte, som inte bara kan bryta förutfattade meningar om staden, utan även ge nya och oväntade perspektiv på en plats eller oss själva.

Även 2020 blir Passage Gatuteaterfestival ett samarbete mellan Danmark och Sverige.  Trots de olika förutsättningarna på respektive sida om sundet genomför vi i år, om än i mindre skala på svensk sida, en gemensam gatuteaterfestival.

I år förläggs huvudparten av festivalen  på svensk sida till Pixlapiren, liksom förra året. Där finns stora ytor så att besökare säkert ska kunna hålla avstånd, det ligger nära Helsingborg C och man tar sig dit på några minuters promenad.  Den 30 juli – 31 juli upplever du en minifestival med akter som både roar och berör.

PASSAGE är Corona-anpassat för att besökare tryggt ska kunna ta del av föreställningarna. I år får vi bland annat nya upplevelser i andra format, så som Edifice som sker digitalt.

 

Dunkers Kulturhus
Kungsgatan  11
252 21 Helsingborg
+46 42 107400

www.dunkerskulturhus.se

 

Helsingør Teater
Havnepladsen 1
3000 Helsingør
+45 53 86 08 11

info@helsingor-teater.dk

www.helsingor-teater.dk