The Balance – Cikaros (DK)

The Balance – Cikaros (DK)

Cikaros är ett danskt nycirkuskompani, som arbetar för att stärka dansk nycirkus och sätta dansk cirkuskonst på världskartan.

Sedan 2005 har Cikaros producerat och turnerat med nycirkusföreställningar i hela Danmark och i Sverige, Norge, Holland, Frankrike, Spanien, Kroatien och Oman. De nuvarande artisterna i Cikaros är Camilla Becker Madsen, Michiel Tange van Leeuwen och Signe Løve Anderskov. Namnet Cikaros är hämtat från den grekiska myten om Ikaros, som med hembyggda vingar trotsade tyngdlagen och flög. Det mod, som här kommer till uttryck, är grunden för gruppens drivkraft att göra det omöjliga möjligt.

En modern cirkusföreställning om balansens essens. Upplev virtuosa ekvilibristiska tricks och nervpirrande spänning när en artist går på händerna och balanserar sig själv och andra objekt i ett finurligt balanslaboratorium, där poetiska cirkusillusioner möter vetenskaplig biomekanik och där rå handstyrkekoreografi och överraskande experiment ackompanjeras av torra fakta, sned humor och filosofiska kommentarer. I The Balance upphävs inte gravitationen och allt ser inte lekande lätt ut. Vi zoomar in på artistens ständiga kamp för balans i en ärlig och opolerad hyllning till balanssinnet.